info@csontkovacsolas.hu  |  +36 20 962 6369

Vendégeim írták

Budai Gergő rendezvénytechnikus, Ráckeve

“Főiskolás korom óta szenvedek bal oldali kéz és oldalzsibbadástól. Sok orvosi vizsgálaton voltam, végigcsináltam egy gyógyszeres kúrát, de változást egyik sem hozott évente többször visszatérő, olykor hetekig húzódó fájdalmamban. Pontos diagnózis azóta sem született sehol. Parlagfű allergiámmal elkezdtem természetgyógyászhoz járni, akinek megemlítettem ezt a problémámat is. Azt javasolta, keressek csontkovácsot mert talán csigolyai idegnyomódás okozhatja kezem és mellkasom tompa fájdalmát.

Ahogy hazaértem, beírtam a google-ba: “csontkovácsolás ráckeve”. Mivel nincsenek véletlenek, meg is találtam ezt az oldalt, és egy hét múlva már Sanyi kezei közt voltam. Az első kezelések után nemcsak könnyebbnek és lazábban éreztem magam, hanem a fájdalom is alábbhagyott. A további kezelések is pozitív változásokat hoztak életembe, és mára már visszatérő zsibbadás is teljesen megszűnt. Remélhetőleg tudatos odafigyeléssel és a kontroll kezelésekkel az állapotom ezen a szinten tartható.
Egy hathatós kezelést és egy gyógyító jó embert ismertem meg akinek sokat köszönhetek.”

Budai Gergő, 2008. Szeptember 6.

Kazsoki János, Budapest

57 évesen kezdett elmerevedni a derekam, nyakam, izmaim. Emlékeztem arra, hogy a jóga jót tett korábban, ezért intenzív jógázásba jezdtem a tibeti Trulkhor jógával, amely intenzív, dinamikus mozdulatokkal rázza, nyomja, húzza, csavarja a gerinc környékét a központi csatorna megnyitásához. Jót is tett, de elkövettem azt a hibát, hogy reggel, bemelegítés nélkül erõteljes gyakorlatokat végeztem. Az „eredmény“ egy hét után jelentkezett: egy reggel alig tudtam fölkelni, annyira fájt a derekam és az egész hátam. Megpróbáltam tigristapaszokkal enyhíteni a fájdalmat, de csak fájdalomcsillapítóval és Aszpirinnal együtt hatott annyira, hogy pár órát tudtam aludni, és nap közben nem kellett tehetetlenül ágyban feküdni. Próbálkoztam masszázzsal is, valamit lazított, de a fájdalom nem enyhült.

Végül a Fizikai közérzet javító masszázshoz fordultam, és az itteni kezelés meglepõen gyorsan segített. Az elsõ kezelés fájdalmas volt, de másnap már nem volt szükségem fájdalomcsillapítóra. Még fájt egy kicsit, de lazább volt, és könnyebben tudtam mozogni. A második kezelés sokkal kevésbé fájt. A harmadik kezelés után, pedig teljesen elmúlt a fájdalom, sõt képes voltam arra, amire még soha életemben azelõtt: újrakezdtem a mozgásokat, és egy hét alatt sikerült fölvinni négy és fél órás gyakorlásra, amely után másnap csak enyhe izomlázat éreztem. Azóta újra szabadon és lazán tudok mozogni, jógázni. Hihetetlen, még így megtapasztalva is!

Kaszoki János, 2008. November 14.

Bányai László, Kunszentmiklós

Régebben testépítő voltam, nagy súlyokkal edzettem de a sportot levezetés nélkül egyik napról a másikra abbahagytam a házam építése miatt. A megfeszített munka miatt teniszkönyököm lett, az orvosok műtétet akartak, persze ezt nem vállaltam inkább felvállaltam a néha jelentkező fájdalmat. Az építkezés után újra kezdtem a sportot. Rövid időn belül újra nagy súlyokkal edzettem, ekkor történt egy húzódás a derekamba, aminek fájdalma két hónap után sem múlt el. A derékfájás mellett már régebb óta migrénes fejfájással is küzdöttem. A fejfájás szinte egész nap intenzív volt éjjel is arra ébredtem, hogy fáj a fejem. A fejfájás sokszor elnyomta a derékfájásomat is. A fejfájással is orvoshoz mentem, amire gyógyszert írtak fel, ami nem igazán segítet csak elnyomott, fáradt voltam tőle. A derékfájás lábzsibbadással párosult, ami gerincsérvre utal ezért orvoshoz fordultam. A panaszomat próbálták gyógyszerrel és injekcióval gyógyítani, ami rövid ideig működött is. A gyógyszerek hatásának elmúlásával viszont újra jelentkeztek a problémák. Az edzés mellett aktív fizikai munkát végzek (pék vagyok).

A sérülés után az edzést feladtam, és próbáltam pihenéssel helyrehozni a problémáimat. Egy ismerős mondta, hogy lehet a földsugárzásoktól van a baj és megadta a telefonszámát Gerencsér Sándornak, mert úgy tudta hogy Ő foglalkozik földsugárzás méréssel. Ki is mérettem a lakásomat és kiderült, hogy a fekhelyem egy Hartmann kereszt felett van, ami a derekamon fut át ill. a fejemen is átment egy Hartmann zóna. A nélkül, hogy előzetesen tudta volna, a Hartmann zónák elhelyezkedéséből megmondta milyen problémáim vannak. Az ágyamat jó helyre tettem. A beszélgetésből kiderült, hogy Fizikai közérzet javító masszázzsal is foglalkozik, ezért időpontot egyeztettünk egy kezelésre is. Ez után jöttek a Fizikai közérzet javító masszázs kezelések. Az első alkalom után még nem volt teljesen eredményes de a második alkalom után kezelésről kezelésre egyre jobb és jobb lett. 5. alkalom után teljesen elmúlt a fejfájásom a teniszkönyök problémám és a gerincsérvem is helyrejött. A fájdalmak teljesen megszűntek, de megelőzve a későbbi problémákat, amik a fizikai munkából adódnak rendszeressé tettem a kezeléseket. A Fizikai közérzet javító masszázs eredményéhez nagyban hozzájárult, hogy a Sándor által javasolt nyújtó mozgató gyakorlatokat otthon rendszeresen elvégzem, ill. odafigyelek a hajolásra és az emelésre.

Bányai László, 2009. júius 3.

Hídvégi Andrea, Budapest

Az utóbbi tíz év során egyre kevesebbet mozogtam, amire meg is találtam a kitűnő mentséget: “rengeteg a munkám”! Hogy közben egyre többet fájt a derekam meg a fejem? Nem igazán érdekelt – egészen mostanáig. Nemrégiben, pokoli fejfájással, végre elszántam magam arra, hogy az interneten csontkovácsot keressek. Így találtam rá Sándor oldalára. Írtam neki, ő válaszolt – azután visszafelé számoltam a napokat a találkozásunkig, mint gyerekkoromban, amikor a Mikulás látogatását vártam.

Nem is csalódtam, mert a Fizikai közérzet javító masszázs után amikor már hazafelé menet ballagtam a villamos felé, a világ friss és új volt – legalább is nekem. Nem is vettem észre, hogy merev, fájós izmaim korábban mennyi figyelmemet kötötték le! Csak most tűnik fel a változás, ahogy ezt a figyelmemet visszakaptam. Más kellemes változásokat is tapasztalok: a hátam már nem egyetlen kőtömbből van kifaragva, hanem elkezdtek elkülönülni benne az izmok. A súlyom a két lábamon egyformán oszlik el, és már “nem húz el a fejem” jobb felé. És ami a csúcs: tegnap éjfélkor úgy kellett lecsapnom magam (ez nem szokatlan), és ma reggel hét óta pörgök, mint a búgócsiga – és ez az utóbbi fél évben elképzelhetetetlen lett volna. A hét óra alvás még a múlt héten is csak arra lett volna elég, hogy élőholtként kóvályogjam végig az egész napomat.
Úgy érzem, 52 évesen végre elindultam FELFELÉ a lejtőn, és ez egyenesen fantasztikus!

Hídvégi Andrea, 2009. október 3.