info@csontkovacsolas.hu  |  +36 20 962 6369

Radiesztézia

A radiesztézia (földsugárzásmérés) sugárérzékelést jelent. Mindenki hallott már a földsugárzás káros hatásairól, ingás pálcás mérésekről, a hálószoba esetleges átrendezéséről. Egyre elfogadottabb mind a jelenség létezése, mind az általa okozott panaszok betegségek felismerése.

A földsugárzások mindig léteztek: a földi élet sugárzási térben fejlődött ki, és fejlődik ma is. A sugárzások valószínűleg egyidősek bolygónkkal. Földgolyónk állandóan kisebb-nagyobb intenzitású sugarakat bocsát ki, amelyek egyaránt lehetnek hasznosak és károsak. A földsugárzás fizikai jelenség, akaratunktól függetlenül része mindennapi életünknek. Hatással van minden élőlényre. A kozmoszból a Földre érkező sugárzást kozmikus vagy csillagsugárzásnak nevezzük. A Föld belsejéből a földfelszín, majd a kozmosz felé irányuló sugárzások pedig a földsugárzások, melyek az életműködéseket alapvetően befolyásoló külső, ritmizáló jelek.

A világmindenségből érkező és már megszűrődő sugarak egészségünkre ártalmatlan formában jutnak el hozzánk. A földből érkező sugarakat azonban nem szűri meg semmi, áthatolnak mindenen, legyen az kő, beton, fa, műanyag. Változatlan intenzitással jelen vannak, mérhetők a föld felszínén és a felhőkarcolók tetején is. A földből érkező sugarak különös sajátossága, hogy mindig függőlegesen fölfelé haladnak. Tulajdonságaikat, intenzitásukat alacsony és nagy magasságban egyaránt megőrzik. A kozmosz és a Föld közötti energiák a Föld vetődései, törésvonalai, vízerei és érctelepei fölött általában koncentrálódnak, felerősödnek. Időjárásfüggők: évszak, napszak, hőmérséklet, páratartalom, a bolygók egymáshoz, illetve a Földhöz való viszonya erősen befolyásolják. Nekünk, embereknek, a természet részeként az ilyen jellegű sugárzásokat el kell viselnünk, sőt szükségünk is van rájuk, a kozmikus és földsugárzások nélkül nem lenne élet a Földön. A mindennapi életben a túl sok is, a túl kevés is káros. Ez érvényes az energiával, a sugárzással, a mágneses mezővel kapcsolatban is.

Minden test, így a Föld és az égitestek is sugárzást bocsátanak ki. Ezek a sugárzások kölcsönhatásba lépnek egymással, hatnak az élőlényekre és befolyásolják azok életfunkcióit. Az élőlények képesek a földsugárzások finom rezgéseit felfogni, és ezekre az energiákra valamilyen módon reagálni. A radiesztézia nem új “tudomány”. A radiesztézia IRÁSOS története egészen az ókori keleti államok, pontosabban Egyiptom, és a piramisok építésének korszakáig nyúlik vissza. Az ősi Egyiptomban a fáraók korában a papok titkos tudásához tartozott. Hazánkban a táltosok voltak hivatottak alkalmazni az ősi tudást később a papok voltak a követők, akik alkalmazták ezt a fajta képességet templomok, székesegyházak helyének kijelöléséhez. De a tudást ismerték az arabok is, akik a sivatagban vízkeresésre használták. Kínában is több ezer éves múltja van, az egyik legrégebbi ábrázolása Yu császárról maradt fenn, aki egy kőfaragáson pálcát tart a kezében, amellyel vizet keres.